Mit csináljak az új lakótárssal?

2008. november 2., vasárnap

Schnapsmuseum


Ezt biztos szeretnétek!

Pénteken voltunk az Erasmusosokkal kulturálódni, hehe, ha ezt, annak lehet nevezni. Schnapsmuseum, mint a neve is mutatja, italokkal foglalkozik. Vezetéssel egybekötött kóstolón vettünk részt. Régi épület, aminek a felét egy kedves amcsi bomba valamikor 1944 és 45 között volt szíves a földdel egyenlővé tenni. A cég még mindig családi vállalkozás, szerintem már legalább az ötödik generációnál tartanak, ha nem többnél. A nagypapakorú cégvezető kísért bennünket végig. Nem maradhattak el a vicces történetek, és természetesen az itt gyártott különleges italok bemutatása sem.
Végezetül pedig a várva várt kóstoló...Többek között volt aranydarabokat tartalmazó likőr (Schönbrunner Gold), többféle krémlikőr (karamelles, epres, banános,kókuszos-csajok nektek való;-) barackos whiskey (nem volt rossz), Rocketluncher nevezetű piros borzalom (60%, édes, de megüt... ), absinth, valamint a helyi pálinka a Schnaps (na, ha valaki rossz napot akar szerezni a barátainak csak ilyenel itassa őket, borzalom, otthon ennél még a kommersz is jobb pedig ez nagy szó...)
A túra végén meg lehetett piákat és pólókat venni. Ezt meghagytam másnak, majd a kilátogatókkal vásárolgatunk. Viszont már mézes pálikára kötöttem egy jó üzletet az egyik szlovén lánnyal, majd mesélek még...;-)

Nincsenek megjegyzések: